Methode

Een holistische benadering van stemtraining

Leo Van Cleynenbreugel begeleidt jou bij het ontdekken van de mogelijkheden van je stem.


Hij is gecertifieerd Associate Teacher in Fitzmaurice Voicework™.


Fitzmaurice Voicework™ is een holistische, lichaamsgerichte benadering van stemtraining. Deze aanpak vergroot je ademhalingscapaciteit, resonantie en flexibiliteit. Ook de verbinding met je emoties en je omgeving bij het spreken of zingen staan centraal in dit werk.


Een lichaamsgerichte benadering van stemtraining kan je concrete tools aanbieden om je stemgebruik makkelijker en efficiënter te maken.

Hoe werkt het?

We gaan in drie fasen te werk : Destructureren, Restructureren en Spelen.

1/ Destructureren

Je leert je meer bewust worden van je ademhaling. Door een reeks van aangepaste yogahoudingen kan je lichaam meer ontspannen. De stem wint aan resonantie en flexibiliteit en is dus vrijer.

2/ Restructureren

Je leert de spiergroepen die nodig zijn voor stemproductie kennen. Je leert ze afzonderlijk gebruiken. Dit geeft jouw stem meer richting en focus.

3/ Spelen

Je leert de gewonnen vrijheid en focus in jouw presentatie integreren. We onderzoeken de relaties tussen jouw emoties, een tekst/presentatie/lied, de ruimte, eventuele mede’spelers’ en het publiek. Dit verbindt jouw persoonlijke boodschap via de tekst met het publiek.


Leo's eigen stijl

Deze drie pijlers uit Fitzmaurice Voicework™ benadert Leo op zijn unieke manier. Zijn aanpak kenmerkt zich door subtiliteit, empathie en speelsheid. Hij streeft met jou naar een autonoom en empatisch stemgebruik.


Daarnaast onderbouwt hij dit werk met zijn ervaring als acteur, zanger en leraar. Niet enkel zijn brede achtergrond in bewegingsleer, zijn ervaring met dit werk op drie continenten, maar ook zijn passie voor het creëren van vocale groepsimprovisaties, geven zijn stijl een mooie extra touch.

© 2020 - 2024 Leo van Cleynenbreugel    /\/\/\/\/    Met & ontworpen door Wild van Vorm